Transformatie van een oude chocoladefabriek,

Liesbeth en Dries hebben het huis weer volledig in ere hersteld, met behoud van de ziel van het huis en trouw aan het verleden ervan. “Voor ons was het in dit project van belang dat het authentieke karakter van het gebouw weer voelbaar zou worden en dat de ruimtes hun oorspronkelijke uitstraling terug zouden vinden. Aan de achterkant van het gebouw, hebben we de originele structuren blootgelegd, we hebben de valse plafonds eruit gehaald waaronder de betonnen plafonds schuilgingen”, vertelt Dries. 

Het stel woont inmiddels in deze voormalige chocoladefabriek waar ze ook een gedeelte van gebruiken als galerij en locatie voor evenementen, Fabriek 61.

Maar het behoud van het erfgoed van het gebouw, is niet alleen een structurele kwestie. Van het begin af aan, had het stel ook een duidelijke visie voor het interieur. Meer dan wat ook, moet het interieur een complementaire rol vormen op het erfgoed , niet een concurrerende. Liesbeth vertelt verder, “We hebben goed nagedacht over de verschillende materialen en meubelstukken voordat we ze uitkozen. Niets is aan het toeval overgelaten. We hebben voor een natuurlijk, duurzaam en authentiek interieur gekozen, dat rust en eenvoud uitstraalt.” 

Dit vormt ook de ideale achtergrond voor de eigentijdse schilderingen van Liesbeth, die overal in huis te zien zijn. Studio Spruyt, de naam achter de creaties van Liesbeth, geeft contrast en context aan de ruimte, en versterkt daarbij de sfeer en de charme, voelbaar in iedere kamer.

Als zodanig is Fabriek61 meer dan zo maar een huis. Het is een gebouw met een geschiedenis, dat een verhaal vertelt dat als een brug het verleden en het heden met elkaar verbindt, waardoor verschillende generaties met elkaar in contact gebracht worden. De N701 bank van Ethnicraft, de Tabwa buffetkast, Spindle bank en Osso kruk dragen bij tot de versterking van deze connectie, om zo een duurzame fundering te creëren voor de toekomst dankzij het tijdloze en elegante, maar tegelijkertijd eigentijdse design

Teak Tabwa sideboard

The Tabwa collection offers timeless centerpieces of minimalistic silhouette with a unique and distinct character. Contemporary wooden furniture are transformed into unique pieces of art where each pattern is carefully carved by our artisans. Named after the Tabwa culture from Central Africa, the collection’s inspiration comes from their fondness for linear geometric motifs.

N701 sofa 

by Jacques Deneef

The N701 sofa is an inviting design that oozes comfort and relaxation. By combining the different pieces and sizes, you have unlimited possibilities when it comes to creating your own unique setting. Designed by Jacques Deneef, it’s available in multiple colors and materials.