TIPS & TRICKS

KERAMIEK

Keramiek wordt gemaakt van natuurlijke materialen, die onder een hoge temperatuur worden gebakken. Hierdoor ontstaat een licht materiaal, dat ook nog eens heel sterk is. Daarnaast ziet het bewerkte keramiek er ontzettend mooi en strak uit. Hiermee is keramiek een goede vervanger van poreuze natuurstenen waaronder marmer. Bij deze keuze wegen de voordelen namelijk gemakkelijk op tegen de nadelen.
Hieronder vertellen we je waarom.

Een tafel met een keramisch blad heeft veel voordelen ten opzichte van tafelbladen die zijn gemaakt van marmer, hout, graniet of staal.

Ten eerste de uitstraling.

Een keramisch tafelblad heeft een mooie matte of glanzende uitstraling. Dikke keramische tafelbladen zorgen voor een massieve uitstraling, terwijl een dun blad eleganter is. In combinatie met stalen poten bekomt men in beide gevallen een krachtpatser van een tafel geschikt voor zowel binnen als buiten. Daarnaast kan een tafelblad van keramiek wel tegen een stootje.

 

DE VOORDELEN VAN EEN KERAMISCH TAFELBLAD

KRASVAST

Een keramisch tafelblad is namelijk krasvast. Je sleutels op tafel gooien levert bij een keramisch blad daarom geen lelijke krassen op. Keramiek is zelfs harder dan metaal, wat betekent dat je eerder je mes zult beschadigen dan het tafelblad.
Gooi je graag andere dingen op je tafel?
Geen probleem; ook schokken en slagen doen een keramisch tafelblad niet zo veel. Daarnaast kunnen na het aanschaffen van een tafel met een keramisch blad je onderzetters de deur uit.

HITTEBESTENDIG

Een tafel met een keramisch blad is namelijk hittebestendig. De meeste gerechten kunnen met een tafelblad van keramiek rechtstreeks vanaf het vuur de tafel op. Keramiek kan tegen hele hoge èn hele lage temperaturen, zonder te beschadigen. Gebruik nog wel een onderzetter bij met olie gevulde pannen, zoals bij het wokken. Zulke pannen kunnen namelijk zo heet worden dat het zelfs een keramische tafel te heet onder de voeten wordt. 

HYGIËNISCH

Het materiaal is niet gevoelig voor vlekken, makkelijk afneembaar en daarom erg hygiënisch. Gemorst eten of drinken maak je in een handomdraai schoon. Het tafelblad is gemakkelijk te kuisen met een vochtige doek en wat water. Pas wel op met sterke chemicaliën als gootsteenontstopper en ovenreiniger. Al met al is keramiek één van de meest duurzame materialen voor het maken van tafels.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Een keramische tafel zal weinig onderhoud nodig hebben. Mocht de tafel toch vies worden adviseren wij een vochtige doek, water en afwasmiddel. Aangekoekt vuil en vetvlekken kunnen met een verdund schuurmiddel (bijvoorbeeld CIF) worden verwijderd.

Een keramische tafel blijft kras- en vlekvrij, kan tegen een stootje en is hittebestendig. Daarnaast voegt een keramische tafel veel toe qua design en heeft een tafel van keramiek een moderne uitstraling.
Deze tafel is ideaal voor een gezin met kinderen en zal dé eyecatcher zijn van je huiskamer!